Magunkról

Burghardt Miklós vagyok, a Mikria Kft. ügyvezetője.

Határozottan emlékszem, hogy gyerekkoromban nem álmodtam arról, hogy ha nagy leszek, zászlórudakat fogok telepíteni. Aztán mégis így történt.

Vicces így visszagondolni a szüleim aggodalmára, a gyerekkori barátom emlékezetes mondatára, aki miután meghallotta a szándékomat és meglátta az udvarunkban felállított 8 m-es zászlórudat, csak ennyit tudott reagálni: „Te Miki, mondd, nem néznek hülyének a szomszédaid ezzel a zászlórúddal?” Ez 1994. januárjában volt.

Kezdetben sokszor lefagyott a beszélgetés fonala, amikor rég nem látott rokonok, ismerősök megtudták, hogy mivel foglalkozom. Aztán megszokták. Saját vállalkozást szerettem volna. Elszánt voltam, nem tűnt nagy áldozatnak, hogy fiatal üzemmérnökként otthagyjam az amúgy sem kedvelt munkahelyemet.... de, hogy pont a zászlórúd, zászló lett a vállalkozás tárgya, az teljesen véletlen.

Rokoni kapcsolat juttatott el többször is Svédországba, ahol először találkoztam ezekkel az üvegszálas poliészter  zászlórudakkal. Az ötlet megvolt, a többi már egyszerűen ment, legalábbis huszonegynéhány év után visszatekintve mindenképpen.

Családi vállalkozásként indultunk és maradtunk a mai napig. Nem mi voltunk az elsők Magyarországon, akik zászlórudakat próbáltunk eladni, de mi is hamar belekerültünk a kilencvenes, kétezres évek nagy beruházásai által keltett lendületbe.

Teltek az évek, és mi csináltuk a dolgunkat. A dolgozói létszámunk időközben megkétszereződött, és 2009-ben beköltöztünk a saját tulajdonú telephelyünkre.

aq_block_5

Partnerünkről

A FLAGMORE AS, három, korábban önmagukban sem kis cégek egyesüléséből alakult 2005-ben. Ezek a KAFRA AB, TIDAFLAG AB, és a FINN MARIN SVERIGE cégek voltak. Így váltak Európa legnagyobb zászlórudakat gyártó egyesülésévé, az üvegszál erősítésű poliészterből készült zászlórudak piacán.

- A gyár az ISO 9001:2015 minőségbiztosítási rendszer szerint dolgozik.

- A zászlórudak formája /majdnem teljesen/ szabályos kúp.

- Az anyaga kizárólag üvegszál erősítésű poliészter.

- A rudak semmilyen festést, karbantartást, villámvédelmet nem igényelnek.

- A Flagmore zászlórudak 2005 előtt „KAFRA” még korábban, a kilencvenes években, „BODAFORS” néven váltak ismertté.

- A Flagmore zászlórudak törési garanciája 10 év, de a tartósságát inkább egy képpel demonstrálnám.

Ezek a 8 m magas zászlórudak 1994-ben, 25 éve, az első szállítmánnyal érkeztek Magyarországra. Azóta állnak itt Csanádapácán az AVIA - 1994-ben még TOTAL - benzinkúton.

aq_block_10

Üvegszálas poliészter zászlórúd

1968-ban Kurt Franzen kezdett el üvegszálas poliészter zászlórudakat gyártani Svédországban, a saját találmánya alapján. Annak ellenére, hogy időközben több országban is alapítottak gyárat az ilyen technológiával és anyagból készülő rudak gyártására, ezeket a rudakat most is gyakran emlegetik „svéd” zászlórudakként. 

Ezeknek a poliészter rudaknak a fizikai paraméterei elképesztőek. Az üvegszálas test valószínűtlenül szilárd, rugalmas és könnyű. A hozzá nem értő szem azt gondolhatja, hogy fehérre festett acélból, vagy aluminiumból készülnek. A színük az esetek döntő részében fehér, és a formájuk mindig kúpos. Az anyagát a nap nem roncsolja. A színe az idők folyamán nem változik, nem sárgul, a szilárdsága, rugalmassága nem csökken.

Magyarországon leggyakrabban látható zászlórudak legalább 80%-a üvegszálas poliészter anyagú zászlórúd. Kb. 15% lehet az alumínium anyagú rúd, és a maradék lehet acél és fa anyagú rúd.

Az előbbiekben említett kimagasló fizikai paraméterei miatt ezeket az üvegszálas poliészter zászlórudakat gyakran használják antenna árbócként, de lámpaoszlop is készül belőlük.

Referenciák

Az albumunkban nagyon sok kép található az eddigi munkáinkról. Ezek nagy része országosan, vagy világszerte is ismert cég, de a hatályos törvények szerint a zászlórudakon látható logóikról készült fotókat csak akkor tehetnénk közzé, ha arról engedéllyel rendelkezünk. Ilyen engedélyünk pedig nincs, ezért marad a szóbeli felsorolás.

Ezek közül néhány: Stop Shop Centrum, Park Center, Family Center, OBI, Praktiker, Metro, Asia Center, West End City Center, Campona, stb. bevásárlóközpontok, MOL, Lukoil, Oil töltőállomások, BMW, Mercedes, Volvo, Jaguár, VW, JEEP, Citroen, Audi, Mazda, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Renault, Opel, Suzuki, Skoda, stb autószalonok, Papp László Sportaréna, Hungaroring, Lego, Samsung gyárak, Ludovika Campus. (Itt áll Magyarország legnagyobb üvegszálas poliészter anyagú zászlórúdja - 20 m magas -, amit mi telepítettünk.)

Kérésére szívesen küldünk képeket e-mailen, a megvalósult munkáinkról.

Flagmore partnerek Európában

AustriaCzerny | Belarus - Flagby | Bulgaria - Expo DisplaysCzech RepublicStidaEstonia - FlagmoreFrance -MacapGermany - Eisen JagerGreece - Dialectic Communication Ways S.A.HungaryMikriaIcelandBros/FjolprintIrelandFlagpoles IrelandItaly - ForcingLatvia - WMT LatviaLithuaniaAKA BalticNetherlandsBOS VlaggenSwedamastPolandGaja Maszty FlagiRomaniaTida ROSlovakia2USloveniaRosana BoldinSpain - Banderas GarsanUkraineLarsenKUnited Kingdom Flagpole ExpressGeorgia - Transporter